Teamet

Här är medarbetarna som på heltid eller deltid står bakom IPO-guiden.

Längre ner finns lite bakgrundshistoria och kontaktuppgifter.

 • Jonathan Andersson

  E-post: jonathan.andersson@borsplus.se
 • Jonathan Andersson

  Utvecklingsansvarig på Börsplus och en av initiativtagarna till IPO-guiden.

  E-post: jonathan.andersson@borsplus.se
 • Björn Rydell

  E-post: bjorn.rydell@borsplus.se
 • Björn Rydell

  Skriver aktieanalyser för Börsplus. Investerar primärt i lönsamma småbolag. Ser gärna att bolagen har en någorlunda skalbar affärsmodell, uppvisar starka kassaflöden och att ledningen äger mycket aktier. Dessutom får aktierna vid investeringstillfälle gärna vara "missförstådda" av aktiemarknaden.

  Har tidigare arbetat som aktieanalytiker.

  E-post: bjorn.rydell@borsplus.se
 • Peter Benson

  E-post: peter.benson@borsplus.se
 • Peter Benson

  Skriver aktieanalyser och börskommentarer för analystjänsten Börsplus. Tror stenhårt att företagande på sunda marknader är bästa sättet att skapa välstånd. Anser att börsen är bästa sättet att lära sig om samhället. Bästa investeringsresultat nås genom att vara långsiktig ägare i bra bolag med undervärderade aktier.

  Yrkesbakgrund: Linkedin

  E-post: peter.benson@borsplus.se

Historia

IPO-guiden lanserades i Q1 2018. Upprinnelsen till Börsplus IPO-guide var en diskussion där Spotlights vd Peter Gönczi såg ett behov av en ökad genomlysning av svenska börsnoteringar.

Dåvarande SvD Börsplus analytiker Fredrik Östlind började därför sommaren 2017 gå igenom ett stort antal börsnoteringar med syfte att utarbeta en granskningsmetod som är både robust och ger god vägledning för investerare. Parallellt hade två aktieintresserade IT-studenter, Marcus Modin och Jonathan Andersson, på eget initiativ börjat bygga en databas med arbetsnamnet IPOdata.

De båda projekten slogs hösten 2017 samman till vad som nu är Börsplus IPO-guide.

Ni når oss på ipo-guiden@borsplus.se