Alla Börsplus analyser vecka 32

Analyser av: Addtech, Akelius Pref, Plejd, Momentum, Follicum, Biogaia, Swedol samt råduppföljning och rådändring.

Addtech

Även med ny ledningsgrupp fortsätter teknikhandelskoncernen på den inslagna vägen med fler förvärv som gör koncernen lite större för varje kvartal som går.

Akelius Pref

Precis som vi skissade på när vi köpte in Akelius Pref till Börsplus portfölj verkar det som att bolaget nu löser in preferensaktien och emitterar en ny ”D-aktie”. Vi reder ut hur man ska tänka kring det – och varför det kan vara värt att behålla aktien trots att den handlas över inlösenkursen.

Plejd

Plejd har varit en riktig kursraket sedan noteringen våren 2016. Fast det senaste året har aktien inte alls gått bra och är ned cirka 30 procent. Vad har hänt och är aktien nu köpvärd?

Momentum Group

Kanske finns möjligheten att på längre sikt bättra på lönsamheten ytterligare för industriåterförsäljaren. Men i år blir nog marginalen sämre samtidigt som osäkerheten kring konjunkturläget ökat.

Follicum

Follicum utvecklar två läkemedelskandidater. Ett projekt är inom håravfall och ett inom diabetesområdet. Efter nyligen genomförda nyemissioner är båda projekten finansierade för att tas så pass långt att en utlicensiering eller försäljning kan bli aktuell. Värderingen är tilltalande.

Biogaia

Probiotikaföretaget lyckas kompensera det sämre Nestlé-avtalet hyggligt väl och stiger 8 procent på en stark rapport. Biogaia imponerar – men aktien prissätts därefter.

Swedol

Bygghandelsföretaget finns sedan en tid tillbaka i Börsplus portfölj. Halvårsrapporten var svagare än väntat och aktien har fallit en del senaste veckorna. Är det fortfarande en bra idé att äga Swedol?

Rådändring: Sandvik och MQ

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi bytt fot.

Råduppföljning: 4 av 5 rätt

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till: